Besparen op internet- en televisiekosten

Besparen op internet- en televisiekosten

Veel mensen kiezen voor een alles-in-1-abonnement en in sommige gevallen kan dat ook erg voordelig zijn. Toch zijn er ook mensen die bijvoorbeeld de vaste telefoonlijn helemaal niet (meer) gebruiken. Het kan dan soms voordeliger zijn om over te stappen naar een ander pakket: misschien zelfs wel bij een andere aanbieder. In dit artikel: besparen op internet- en televisiekosten.

Kies voor het juiste abonnement

Over het algemeen begint besparen al bij het kiezen van het juiste abonnement bij de juiste aanbieder. Het is belangrijk om te bekijken wat u precies nodig heeft. Het is zonde om te betalen voor iets wat u niet nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld de internetsnelheid zijn. Sommige aanbieders bieden pakketten aan van 300 Mbit/s. Als u maar weinig gebruikmaakt van het internet, is dat pakket onnodig groot. Dit is eigenlijk alleen maar nodig voor grote gezinnen die allemaal tegelijkertijd op het internet zitten én dan ook echt ‘zware’ internetactiviteiten doen. U kunt hierbij denken aan tegelijkertijd gamen, Netflixen en downloaden. Als u alleen woont of met een partner, is het kleinste pakketje vaak al voldoende.

Traag internet? Verhoog niet zomaar

Heeft u thuis last van traag internet? Vaak is het overbodig om direct uw internetsnelheid te verhogen. Er zijn andere manieren om uw internetsnelheid te verhogen, door onder andere uw Wi-Fi-ontvangst te verbeteren. Ook kunt u eventueel een extra access point installeren. Op die manier bent u niet direct gebonden aan een duurder abonnement.

Zijn er goedkopere abonnementen?

Als u wilt besparen op internet- en televisiekosten kunt u ook kijken naar een goedkoper abonnement – als dat kan. Sommige providers verhogen namelijk de internetsnelheid, terwijl u die hoeveelheid misschien helemaal niet nodig heeft. Dan kunt u ervoor kiezen om een kleiner pakketje te nemen, als u nog tevreden was over de ‘oude snelheid’.

Gratis bellen via het internet

Gelukkig zijn er apps en programma’s als Skype en Facetime. Op die manier kunt u gratis bellen via Wi-Fi op uw smartphone of pc. Eventueel kunt u de vaste lijn helemaal opzeggen, als u deze toch nog maar beperkt gebruikt. Immers kunnen mensen u ook gewoonweg bereiken via uw mobiele telefoonnummer.

Televisiekijken via het internet

Diverse providers bieden de mogelijkheid om televisie te kijken via het internet. Dan hoeft u dus geen televisiepakket te nemen voor uw televisie. U kunt het gemakkelijk via een computer of tablet bekijken. Daarnaast kunt u gemakkelijk streamen op uw televisie. Traditioneel zappen gebeurt steeds minder vaak. Alleen internetpakketten worden daarentegen populairder.

Vergelijk met behulp van onze vergelijkingstool

Als u echt wilt besparen op uw internet- en televisiekosten, is het raadzaam om over te stappen als dat kan. Hiervoor kunt u internet vergelijken met behulp van onze vergelijkingstool. Als uw huidige contract is omgezet naar een contract voor onbepaalde duur, kunt u overstappen naar een nieuwe aanbieder. U kunt dan weer profiteren van welkomstaanbiedingen en –cadeaus. Op die manier bespaart u eenvoudig geld door slechts een administratieve wijziging met een nieuw kastje (modem) voor uw internet en televisie.

Plaats een reactie