Glasvezel-campagne voor buitengebied van start gegaan snel internet

Glasvezel-campagne voor buitengebied van start gegaan

In deelgebied Vallei en Veluwe Midden is de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ van start gegaan. De aanleg van glasvezel gaat enkel en alleen door, indien meer dan vijftig procent van de inwoners deelneemt aan het project. Het zou in totaal gaan om 4.500 huishoudens.

Tot het gebied behoren de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. Het feestje gaat alleen door als meer dan vijftig procent van de inwoners zich aanmeldt voor glasvezel. Er worden verscheidene informatieavonden georganiseerd, zodat bewoners goed geïnformeerd kunnen worden.

De inwoners van de gemeenten hebben tot 3 april om een beslissing te nemen. Indien zij een nieuw abonnement afsluiten, kunnen zij mogelijk overstappen op glasvezel. Als u woonachtig bent in dit gebied, kunt u hier internetleveranciers vergelijken. Dan kunt u direct ook vergelijken welke aanbieder glasvezel het goedkoopste levert.

Lees ook: glasvezelinternet kan nog veel sneller

Informatieavonden voor bewoners

De bewoners uit het gebied ontvangen allemaal informatiefolders. Hier wordt onder andere in vermeld wat glasvezel is, wanneer er informatieavonden zijn en waarom glasvezelinternet zo aantrekkelijk is. De aanleg van glasvezel is prijzig en om die reden is het belangrijk dat er wel interesse is.

De verschillende informatieavonden worden op de volgende data georganiseerd:

  • Maandag 29 januari bij de Schakel aan de Oranjelaan 10 in Nijkerk;
  • Woensdag 31 januari bij dorpshuis en zalencentrum De Belleman aan de Eendrachtstraat 97 in Zwartebroek;
  • Donderdag 1 februari bij zalen- en congrescentrum De Aker aan de Fontananusplein 2 in Putten;
  • Donderdag 1 februari bij dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33 in Uddel.

De vraag naar een goede breedbandverbinding is groot. De glasvezel-campagne zal volgens de initiatiefnemers waarschijnlijk dan ook slagen. Glasvezel buitenaf heeft al eerder succesvolle campagnes afgerond. Zo werden er successen geboekt in onder andere Gelderland en Overijssel.

Plaats een reactie