glasvezelinternet kan nog veel sneller

Glasvezelinternet kan nog veel sneller

Glasvezelinternet is nu al erg snel. Uit onderzoek is echter gebleken dat het nóg veel sneller kan. Het zou letterlijk tienduizend keer sneller kunnen.

Dat blijkt uit onderzoek van UAntwerpen. In samenwerking met het National Graphene Institute in Manchester hebben zij een manier ontwikkeld hoe het sneller kan. Hierbij werd gebruik gemaakt van grafeen: het dunste materiaal ter wereld. Laserlicht werd gemanipuleerd middels het materiaal. De kleine strookjes zijn ongeveer een duizendste van een mensenhaar. Het is haast niet voor te stellen hoe dun dit superieure materiaal is.

Glasvezel kan tienduizend keer sneller

Glasvezel gaat door een kabel, welke wordt gelanceerd door een laserlicht. Ieder verbetering ten opzichte van de huidige technologie, zou het proces verder kunnen versnellen. Als het laserlicht versnelt, versnelt ook het glasvezelinternet. Uit het onderzoek bleek dat informatie sneller kon worden verzonden dan daadwerkelijk op dit moment mogelijk is. Elektrisch gezien met de huidige technieken is het nog niet eens mogelijk om gegevens zo snel te versturen.

Steeds meer glasvezelinternet

Glasvezelinternet wordt steeds populairder in Nederland. Het is helaas nog niet overal beschikbaar. Met behulp van dit onderzoek zou er in de toekomst nog sneller internet kunnen ontstaan. Over een aantal jaren hoeven we ons dus zeker niet meer druk te maken over langzaam internet. Dat bestaat simpelweg niet meer door deze moderne technologie. Helaas is het nog niet zover. Ondertussen kunt u daarom wel alvast internet vergelijken en kijken of glasvezelinternet überhaupt al beschikbaar is in uw woonplaats.

Plaats een reactie