Hoeveel MB heb ik thuis nodig voor snel internet

Hoeveel MB heb ik thuis nodig voor snel internet?

Als u internet vergelijken gaat, heeft u de keuze uit verschillende internetpakketten. Veel mensen weten niet precies hoeveel MB ze nou echt nodig hebben. Is uw huidige abonnement wel voldoende óf heeft u misschien een té groot pakket? In dit artikel: hoeveel MB heb ik thuis nodig voor snel internet?

Het verschilt per gebruiker

Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden, anders wist namelijk ook iedereen wel hoeveel hij/zij precies nodig had. Er is dus wat extra informatie nodig, omdat het simpelweg verschilt per gebruiker. Ook de gezinssamenstelling telt mee in de inschatting van het internetpakket.

Met behulp van een eenvoudige speedtest kunt u al inzien hoe snel het internet is. Dat wil echter nog niets zeggen over de gezinsgrootte: als iemand aan het Netflixen is, een ander zit online te gamen op de PlayStation en de ander zit op de laptop, zal dat invloed hebben op de snelheid.

Snelheid meten

Er is anno 2018 nog steeds veel onduidelijkheid over de snelheid van de verbinding. In 2013 werd de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden in het leven geroepen, maar het blijft vooralsnog lastig. De snelheid is namelijk ook afhankelijk van de afstand van de wijncentrale, mits u glasvezelinternet hebt. Daardoor is het lastig vergelijken en weet u pas echt hoe snel uw internet is door het te testen. De downloads worden gemeten in MB (megaBytes), maar de snelheid wordt geteld in Mb (megabits). Een MB is acht Mb, dus u zult de snelheid daarom door acht moeten delen om de snelheid te meten.

Wat doet u zoal op het internet?

Daarnaast is het nog van groot belang om te bedenken: wat doet u precies met uw internet? En met hoeveel mensen zit u tegelijkertijd op het internet? Als u 4K wilt streamen via Netflix en tegelijkertijd wordt er online gegamed, is het middelste pakketje vaak voldoende. U heeft minimaal 50 Mb per maand nodig om het goed te laten draaien.

Mensen die echter vrij weinig op het internet doen, bijvoorbeeld alleen maar een beetje internetten, hebben voldoende aan een klein pakket. Als uw huishouden uit twee personen bestaat, is het kleinste pakket vaak al voldoende.

Plaats een reactie