Overzicht van alle internetaanbieders

CanalDigitaal – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
CanalDigitaal is de enige aanbieder in Nederland die TV levert via de satelliet schotel. CanalDigitaal en het concurrerende DVB-T (bijv. Digitenne) zijn beide ideaal voor locaties zonder internetaansluiting. Ontvangst via de ASTRA satelliet biedt echter tot wel 400 TV-kanalen plus 35 HD-zenders.

Concepts ICT – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
Concepts ICT is een landelijke, persoonlijke en ervaren internet provider die al meer dan 13 jaar bestaat. Naast ADSL internet biedt het bedrijf sinds 2003 ook super snel glasvezel internet. Deze onafhankelijke internet aanbieder uit Breda levert (alles-in-één) pakketen met internet, TV en internet telefonie.

KPN – Internet, Telefonie, Digitale Televisie en Mobiel Internet
Het voormalige staatsbedrijf KPN is sinds jaar en dag de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en TV. Digitale televisie wordt geleverd via het populaire ‘Digitenne’ systeem, maar ook als Interactieve TV via het internet.

Lijbrandt – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
Glasvezelprovider Lijbrandt is aanbieder van internet, interactieve televisie, radio en telefonie tegen lage prijzen via een razendsnelle glasvezelverbinding. Het bedrijf uit Hillegom biedt vooral dekking in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland met een internet snelheid van 25, 50 en zelfs 100 Mb per seconde.

OnsBrabantNet – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
OnsBrabantNet is een consumenteninitiatief uit Zuid-Oost Brabant rondom Eindhoven. Samen met Reggefiber, Edutel en Glashart Media levert OnsBrabantNet volwaardige glasvezel diensten aan consumenten en bedrijven met internet, digitale televisie, telefonie, radio.

OnsNet Nuenen – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
OnsNet Nuenen is een consumenteninitiatief voor glasvezel internet in Zuid-Oost Brabant voor ruim 7500 inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het samenwerkingsverband levert een volwaardig dienstenpakket met internet, analoge en digitale TV, telefonie, radio en zelfs zakelijk internet tot 1 Gb per seconde.

Scarlet – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
Prijsvechter Scarlet geeft relatief weinig geld uit aan reclame en is hierdoor misschien voor de meeste Nederlanders een onbekende internetprovider. Door deze kosten laag te houden kan Scarlet zijn producten echter vaak tegen de laagste maandkosten aanbieden en dat is natuurlijk erg prettig voor de prijsbewuste consument.

T-Mobile – Internet, Telefonie, Digitale Televisie en Mobiel Internet
In 2011 nam T-Mobile de Nederlandse provider Online over, die velen nog kennen als EuroNet, Wanadoo of Orange. Met de nieuwe internet, digitale TV en telefonie diensten van het voormalige Online kan T-Mobile haar klanten nu ook een alles-in-één pakket bieden met ADSL of VDSL, TV, internet bellen, mobiel bellen en mobiel internet.

Tele2 – Internet, Telefonie, Digitale Televisie en Mobiel Internet
De TV, internet & bellen provider Tele2 kennen de meeste mensen wel van de TV-reclames met het zwarte schaap. Deze prijsvechter presenteert zich als ‘challenger’ en ‘uitdager van de gevestigde orde’ met innovaties en scherpe prijs aanbiedingen om altijd De Beste Deal te kunnen bieden.

Telfort – Internet, Telefonie, Digitale Televisie en Mobiel Internet
Telfort is leverancier van mobiele telefonie, internet, digitale TV en internet bellen. De provider richt zich tegenwoordig op zowel consumenten als zakelijke klanten met de slogan ‘Telfort werkt in je voordeel’. Voor de klant betekent dit vooral dat de producten eenvoudig, overzichtelijk en goedkoop zijn.

UPC – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
UPC is aanbieder van TV, breedbandinternet en telefonie. De provider voorziet in Nederland ruim 2 miljoen huishoudens van digitale of analoge televisie, breedband internet en/of digitale telefonie. Dat is maar liefst 35% van de Nederlandse huishoudens. Kabelinternet van UPC biedt snelheden tot maar liefst 120 Mb.

Vodafone – Internet, Telefonie en Mobiel Internet
Vodafone is met bijna 400 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld. Tegenwoordig levert Vodafone ook ADSL en VDSL via een vaste internetaansluiting plus voordelig internet bellen. De meeste mensen kennen de provider echter vooral van de mobiele telefoon en het mobiel internet.

XMS – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
XMS is een jonge provider die internet aanbiedt via het glasvezelnetwerk van exploitant Glashart. Met 100% glasvezel internet snelheden van 50 en 100 tot maar liefst 200 Mb in een enkele gemeente is het bedrijf één van de snelste internetaanbieders van Nederland. XMS biedt abonnementen en pakketten voor TV, internet en telefonie tegen aantrekkelijke prijzen.

XS4ALL – Internet, Telefonie, Digitale Televisie en Mobiel Internet
XS4ALL is in 1993 voortgekomen uit een initiatief van pioniers uit de hackers-scene en ontwikkelde zich sindsdien in snel tempo tot één van de meest opvallende en vooruitstrevende providers van Nederland. Het bedrijf heeft zowel klanten op de consumenten- als de zakelijke markt en profileert zich als betrouwbaar, kwalitatief en innovatief.

Ziggo – Internet, Telefonie en Digitale Televisie
Ziggo is een landelijke aanbieder van communicatiediensten via de bestaande COAX-televisiekabel. Deze provider bedient circa 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,8 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,2 miljoen telefonieabonnees. Kabelinternet van Ziggo is tegenwoordig verkrijgbaar als abonnement tot wel 120 Mb.