Overstappen

Overstappen is gelukkig gemakkelijker dan ooit. Met behulp van het handige stappenplan kunt u gemakkelijk en snel overstappen.

1) Huidige contract en provider

Pak uw huidige contract erbij en controleer hier de einddatum opzegtermijn. Doorgaans is in de opzegtermijn 30 dagen, maar in sommige gevallen is dit ook 14 dagen.

2) Plaats uw bestelling op internetvergelijker.com

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk een keuze maken uit een nieuw internetpakket. Houd uw huidige contractnummer en einddatum bij de hand, zodat u sneller uw nieuwe contract kunt afsluiten. Houd rekening met de volgende eigenschappen van uw huidige contract:

  • Gaat u van ADSL naar ADSL? De einddatum van het oude abonnement is ook de nieuwe datum voor uw nieuwe abonnement.
  • Van kabel naar ADSL of glasvezelinternet? Laat het nieuwe abonnement twee weken van te voren ingaan. Daarmee voorkomt u dat u een periode zonder internet, televisie of telefonie zit.
  • Wilt u een monteur de installatie laten verrichten? Geef dit dan aan bij het bestelproces. Doorgaans wordt dit wel aangegeven op de website van de leverancier.

3) Uw bestelling bevestigen

U zult binnen een week na uw bestelling een bevestigingsbrief ontvangen van uw nieuwe leverancier. Indien u uw bestelling vooralsnog wilt annuleren, kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht. Daarmee kunt u binnen 14 dagen, na het plaatsen van de bestelling, uw bestelling nog annuleren. Dit is geheel kosteloos. Wel kan het zijn dat uw oude leverancier uw kosten in rekening brengt, maar dat is vaak niet het geval.

4) Uw nieuwe internetverbinding installeren

Na 14 dagen ontvangt u uw installatiepakket. Met behulp van de meegestuurde handleiding kunt u gemakkelijk en snel uw nieuwe internetverbinding installeren. Indien u heeft aangegeven het te willen laten installeren, zal er een monteur bij u thuis langskomen. U kunt vaak zelf een datum aangeven. Gooi uw oude modem (nog) niet weg, want het kan zijn dat uw voormalige internetleverancier deze nog terug wil. Informeer daarom bij uw oude internetleverancier of dit het geval is.

Hulp nodig?

Heeft u toch nog vragen met betrekking tot overstappen of internet vergelijken? U kunt altijd contact met ons opnemen. Stuur ons daarvoor een berichtje via het contactformulier op de contactpagina. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur voor al uw vragen. We geven hierbij altijd betrouwbaar en transparant advies op basis van uw wensen en behoeften.