Reclame Code Commissie tikt Ziggo op de vingers

Ziggo adverteert misleidend, aldus de Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie (RCC) oordeelt dat Ziggo misleidend adverteert. Het bedrijf zou adverteren met snelheden op de kabel die in de praktijk niet mogelijk zijn.

Ziggo beloofde onder meer dat het bedrijf tot 10 Gbit per seconde zou kunnen aanbieden. Dat stond vermeld op hun eigen website.

De internetprovider liet echter niet weten dat het ging om internetsnelheden bij aankomst in de wijkcentrale. Bij verdere verspreiding naar huishoudens zal de snelheid verminderen, waardoor deze snelheden in de praktijk ook niet haalbaar zijn. Volgens de Reclame Code Commissie is het dan ook misleidend.

Piekmomenten

Daarnaast beweerde de internetaanbieder ook overal en altijd 300 Mbit/s te kunnen aanbieden. Ziggo houdt in deze stelling geen rekening met de drukke momenten, waarbij veel mensen tegelijkertijd op het internet zitten. Die snelheid zou namelijk in dat geval helemaal niet haalbaar zijn. In de praktijk valt de snelheid dan ook lager uit dan dat zij beweren.

Tip: hoe snel is uw internet? U kunt hier internet vergelijken én kijken naar de snelheid op uw woonadres!

Ziggo verwijdert pagina’s n.a.v. klachten Reclame Code Commissie

Naar aanleiding van de klachten van de RCC, heeft de internetprovider de verschillende pagina’s van haar website verwijderd. Desondanks neemt de RCC vervolgstappen. De commissie adviseert Ziggo daarom om niet langer te adverteren met snelheden die in de praktijk niet altijd waar te maken zijn.

Plaats een reactie